Om ENGELEN

I hjärtat av Gamla Stan, vid Kornhamnstorg 59B och alldeles intill Slussen och Skeppsbron hittar du Engelen, hela Sveriges nöjeskrog!

Med stolthet erbjuder vi pub med liveunderhållning, klassisk a’la carte och fest hela natten lång i vår nattklubb Kolingen – och under perioden vår-sommar-höst även en härlig uteservering!

Den 13 december 1969, Luciadagen, slogs portarna upp till det nöjesetablissemang som skulle bli Engelen med tillhörande nattklubb Kolingen. Engelen fick sitt namn framför allt från det apotek som fram till 1969 huserat i lokalerna – Apoteket Ängeln. I lokalen hade sedan 1600-talet bedrivits apoteksverksamhet och nere i källaren hade man till och med odlat iglar för medicinskt bruk…

Engelen kom snabbt att bli ett folkkärt vattenhål i hjärtat av Stockholm, vid Kornhamnstorg i Gamla stan. Succén följde under åren som följde och Engelen har sedan dess varit en självklar mötesplats för fest, nöje och underhållning för stockholmare såväl som för besökande gäster under mer än fem decennier! Många kända ansikten upptäcktes just på Engelens scen, men det räcker inte med det – här har varit fakir på besök och här har satts världsrekord! Det är helt enkelt på Engelen det händer.

Vi ses på Engelen!

Kontakta oss

Övriga kontaktuppgifter

Engelen restaurang och bordsbokning:
Telefon: 0771 826 826
Mail: info@engelen.se

Kvarglömt:
Mail: info@engelen.se

Bandbokning:
Ulf Bejerstrand
Telefon: 08-19 50 50
Mail: info@nojestorget.se

Jobb:
Endast via mail med CV
Mail: info@engelen.se

Engelen
Kornhamnstorg 59B Gamla stan
111 27 STOCKHOLM