Luftgitarr-SM

Vi kommer att köra en deltävling varje månad – mer info kommer!

Enkla regler:
Ingen föranmälning, 60 sek per tävlande, 10 tävlande per deltävling, Publiken är juryn.
Bandet kompar LIVE

SM-Final: To be announced.

Färgsäljaren Micke är Sveriges bästa luftgitarrist

Micke Nyrén på färgbutiken House of Colour i Kungsbacka kan titulera sig själv svensk mästare i luftgitarr. Nu drar årets tävlingar igång, och för Micke är målet solklart: ”Bucklan ska försvaras!”

Det började som ett tänkt videoklipp till hans och brorsans humor-facebooksida och slutade med en gitarrshow framför tusentals rockfans på Sweden Rock-festivalen i Sölvesborg.
2017 års vinnare av luftgitarr-SM Micke Nyrén har helt klart fått mersmak på konstformen.

– I grund och botten handlar det om att bjuda på sig själv. Det är jäkligt roligt! Ett par öl innanför västen sen går man upp och kör.

Med ett färgsprakande Europé/Rage Against The Machine-medley tog han hem den ärofyllda bucklan, en riktig elgitarr i samt en startplats på luftgitarr-VM i Finland senare under sommaren. Arbetsgivaren House of Colour stod för flygbiljett och boende i samband med tävlingarna.

– Det var himla schyst av dem, så hade jag inte jobbat där mer än några månader, säger Micke som har en lång bakgrund inom service och handel.

– Jag trivs väldigt bra med att prata med människor. Kunderna gillar också när man kan skoja lite och inte ta sig själv på så stort allvar. Att sitta framför datorn är inte min grej! Tack och lov finns andra som kan den biten.

Finalen i Finland slutade med en 14:e plats. Nu laddar han om inför årets SM-vända.
Eftersom han vann förra året är han direktkvalificerad till finalen som i år hålls i Stockholm vid årsskiftet.

– Det blir ett nytt nummer, ett Kiss-inspirerat sådant. Bucklan ska försvaras!, säger Micke.

 • Eventpaket

  Samla er och peppa er för en grymt bra fest med kolleger eller vänner! En helkväll hos oss på Engelen väntar!

  Läs mer >
 • Företag & grupper

  Festen som ger lite mer! Ta med kollegorna eller hela släkten, alla vänner eller dina anställda, abonnera hela Kolingen eller Loungen – och avrunda med liveunderhållning i Puben!

  Läs mer >
 • Julbord 2022

  Välkomna till Engelens mysiga julbord i Gamla Stan! I vårt julbord ingår de klassiska svenska julbordsrätterna, livemusik alla dagar och nattklubb torsdag – lördag.

  Läs mer >
 • Student & förening

  Boka er fest på Engelen/Kolingen! Vi erbjuder en skräddarsydd fest eller tillställning med mat, dryck och servis samt liveunderhållning om så önskas!

  Läs mer >