Från Grand Hotel till Engelen

Av: Lars Jahnson, nov 2018

Att vara kock och köksmästare på Engelen har sina för och nackdelar… men det höga tempot och kravet på att kunna leverera Engelens klassiska rätter har inte skrämt Carlos, som är tillbaka på Engelen för andra gången.

Carlos är idag tillbaka på Engelen sedan sex år och ser mycket fram emot att få sjösätta höstens- och vinterns nya meny i oktober.

DET FINASTE KÖKET
Carlos utbildade sig till kock på Kristineberg och gjorde sin yrkespraktik på Grand Hotell, där han fick lära sig yrket genom att följa deras sätt att tillaga och presentera maten… och på den tiden så var Grand Hotell faktiskt det bästa köket i Stockholm.

Efter utbildningen följde ett antal jobb på t ex; Scandic Hilton och Wallmans – Golden Hits, där han blev rekryterad av Hasse själv för att bli köksmästare på Engelen – första gången.

TRADITIONER
Carlos har troligen fått maten som yrke genom sin pappa, som både drivit restaurang och arbetade som kock i Chile, där Carlos växte upp och fick sin smak och inspiration för att laga mat.

HEMMALAGAT
Som kock måste man alltid lära sig att laga en rätt på rätt sätt… och det är inte utan förklaring att Carlos egna favorit på menyn är Kolingens Engel, som också är en uppskattad klassiker hos gästerna.

Bra råvaror och alltid hemmalagat är det viktigaste för
att  lyckas göra mat som smakar som det skall göra”


Carlos var med om att introducera soppa på Engelens meny och är idag glad och stolt över hur köket utvecklas.

Han vill dessutom utveckla fler rätter och förfina både meny och smaker på de rätter som serveras.